ŠTA BI SA HIDŽABOM ?! – Mr. Elvedin Pezic

Vjernik ne može a da ne iskaže svoju tugu i brigu za islamskom odjećom, hidžabom.

Doista je tužno do čega i na šta je spao hidžab.

Žalosno je da većina pokrivenih žena današnjice nosi neki ‘moderni’ hidžab koji je daleko od stvarnog islamskog hidžaba kao što je daleko nebo od Zemlje.

Šta je stvarna svrha hidžaba?

Da zaštiti ženu ili da se eto može kazati da je žena pokrivena?

Žalosno je da su neke tako moderno pokrivene žene više otkrivene, i više pokazuju svoje tijelo, od nekih žena koje eto nisu pokrivene.

Sestro, hidžab je tvoja zaštita i ponos, a ne moda i dokazivanje.

Mr. Elvedin Pezic / facebook stranica Elvedin Pezic/

3 komentara

  1. Meni je ovakvih prica ko zeni puna glava.Danas se samo laje i rezi na zenu kono biva samo ona postoji na ovom svijetu.Sta je sa svom tom tvojom bracom koja imaju po dvije tri ili cetiri zene.Eto huda majko spasavaju ih od propasti, a nece da zene starije i iznemogle, krezube celave,sve mladje i manekenke ha ya.Da oni ne bulje u zensko nebi trebala ni jedna zena hidzab sestro draga.A najgori su ti u vjeri garantujem jer znam iz iskustva.Beze ti prica iz supljeg u prazno 😀

  2. Poenta ovog teskta je da se nosi po propisu hidzab a ne polovicno da nosi tj. Da se utegne. Pravila su jasna hidzaba i ako zena nosi hidzan nek nosi kako treba.

    A to zene li 3 ili 4 to je druga prica.

    Mi se pokrivamo radi Allaha dzele sanuhu i kao sta klanjamu se Allahu a ne ne nosimo zbog muza hidzab i da je do muza ne bi se ni pokrivali.

    To je stvar uvjerenja. Vjere. Ako je Allah naredio hidzab i onda se i pokrijes imala ili nemala muza.

Komentariši